ACT - Cube

Attachment, consistentie en tijd: de ACT-Cube

Om performance – het stellen van doelstellingen en deze succesvol voltooien – te kunnen realiseren is zowel Bereidheid tot Verandering nodig als ook Strategisch Reactievermogen – de capaciteit om die bijdrage te leveren waar elke opeenvolgende fase van een groeiproces om vraagt.

De ACT-Cube® maakt deze twee sleutelbegrippen op een unieke manier zichtbaar in organisatie units van elke grootte.

Bereidheid tot Verandering komt voort uit het dynamische patroon van ontelbare interacties die vertrouwen, hechting, betrokkenheid, goede waarden, goede branding en goede service ontwikkelen. Dit patroon van interacties noemen we Consistentie – één van de drie dimensies die gemeten worden door de ACT-Cube®.

Strategisch Reactievermogen komt voort uit een combinatie van de andere twee dimensies die door de ACT-Cube® gemeten worden: Attachment, de mate waarin de focus gericht is op technische content (bijv. product ontwikkeling) of op relatie ontwikkeling (bijv. markt ontwikkeling), en Tijd, de mate waarin de focus gericht is op ervaringen uit het verleden of op mogelijkheden in de toekomst.

Deze twee componenten gezamenlijk, bereidheid tot verandering en het strategisch reactievermogen vormen daarmee de basis voor het bouwen en meten van een gezonde, performance gedreven organisatiecultuur. De ACT-Cube® biedt daarmee een unieke oplossing voor teams, business units, afdelingen en organisaties om niet alleen hun kaart inzichtelijk te maken maar hier ook daadwerkelijk op te sturen om zodanig duurzamere, betere resultaten te leveren.

ACT-Cube® in het kort

– Een 3-dimensionaal instrument om business units in kaart te brengen en organisatiecultuur te visualiseren. Het instrument is gebaseerd op de 3 concepten van ‘Attachment’, ‘Consistentie’ en ‘Tijd’.

– Optimaal in te zetten voor intern gebruik binnen de grootste en kleinste organisaties en alles daartussenin, consultancy bedrijven die op zoek zijn naar een uitbreiding van hun service rondom cultuur en strategie op een analytische maar zeer praktische, resultaat gedreven manier.

– Wordt onder andere gebruikt voor het voorspellen van organisatie performance, het managen van de organisatie strategie, het uitvoeren van Change Management en het bouwen van een gezonde, performance gedreven organisatiecultuur.

ACT-Cube® voor Organisaties

– Geeft inzicht in de kracht van de organisatiecultuur en helpt te voorspellen wat de dynamiek en mogelijke belemmerende cultuurfactoren zullen zijn.

– Biedt een praktische visualisatie en brengt zwakke plekken binnen de organisatie cultuur naar de oppervlakte. Deze zwakke plekken worden dan optimaal gemanaged om zo een positieve impact te hebben op de organisatie diversiteit.

– Helpt bij het verzekeren van een duurzame organisatiecultuur voor wanneer een organisatie compositie of omgeving veranderd.

ACT-Cube® voor Business Units

– Helpt bij het in kaart brengen van de belangrijkste strategische kenmerken van de business unit, om zo te voorspellen of de business unit in staat is deze doelstellingen te behalen.

–  Helpt bij het in kaart brengen van de optimale bijdrage van de business unit ten opzichte van de strategische waardeketen. Wanneer dit vergeleken wordt met de werkelijke bijdrage geeft dit inzicht in de mogelijke waardoor er inzicht komt in de mogelijke obstakels en zwaktes in het leveren van hun bijdrage.

– Levert inzichten in de communicatie en samenwerking patronen binnen de business units en helpt om de interacties met andere units te verbeteren om zo de gezondste werkomgeving te creëren.

ACT-Cube® in de praktijk

– Gebaseerd op een ijzersterke wetenschappelijke basis, de ACT-Cube is beschikbaar in meerdere talen als zowel zelfbeeld, om de dynamiek en de efficiëntie van het leveren van resultaten binnen een business unit in kaart te brengen, en als 360° feedback instrument om zo de kwaliteit van de interactie binnen business units te onderzoeken.

– Uitgevoerd en beheerd door gecertificeerde practitioners waar via Human Insight partner netwerk contact mee opgenomen kan worden. Je kunt ook zelf gecertificeerd worden, waarmee je alle benodigde inzichten en informatie ontvangt om zelf de ACT-Cube in te zetten en te gebruiken. Ook geeft een certificering je toegang tot de gratis Human Insight practitioner workshops en evenementen.

– Gedistribueerd en ingevuld via het online ACT-Cube platform, waar gecertificeerde practitioners het projectmanagement op zich kunnen nemen en de proces stappen kunnen overzien. Human Insight biedt de meest efficiënte manier om de data te verzamelen, te analyseren en te presenteren.