Verandermanagement

Verander-management

Hoe zorg je voor een succesvol veranderproces?

Als het gaat om het succesvol doorvoeren van veranderingen in een organisatie, is goed verandermanagement van essentieel belang. Verandermanagement verwijst naar het proces van het plannen, implementeren en controleren van veranderingen in een organisatie om ervoor te zorgen dat ze op een effectieve en efficiënte manier worden uitgevoerd.

Op zoek naar een training of masterclass verandermanagement? Neem contact op voor verandertrajecten op maat. 

De voordelen van effectief verandermanagement

Processen en werkwijzen die vroeger goed werkten, kunnen nu bottlenecks worden. Ze kunnen de succesvolle uitvoering van jouw strategie vertragen of zelfs volledig in de weg zitten. 

Een ding is vaak duidelijk: Als er geen verandering plaatsvindt en je organisatie doorgaat met dezelfde manier van werken, dan gaat het niet lang goed. 

Het belang van verandermanagement wordt vaak overschat. Organisaties die niet goed in staat zijn zelf deze veranderingen succesvol door te voeren en te managen krijgen vaak te maken met een aantal problemen, zoals: een verminderde productiviteit, lagere winsten en het kan leiden tot verlies van klanten. 

Vaak komt er bij verandering weerstand voor. Een goed uitgewerkt veranderplan, wat voor iedereen te begrijpen is, kan hier een oplossing voor zijn. 

Door de implementatie van effectief en lean verandermanagement op de lange termijn ontstaan een aantal voordelen:

Info
LET OP: Verandermanagement is een doorlopend proces. Om te zorgen dat veranderingen op de lange termijn succesvol zijn, moeten teams en organisaties zich inzetten voor continue verbetering van huidige processen.

De stappen van verandermanagement

Het volgen van het Verandermanagement Stappenplan is de basis voor het creëren van en helder veranderplan.

  1. Waarom en wat moet er veranderen?
  2. Leidende coalitie
  3. Nieuwe visie en strategie creëren
  4. Zekerheid en veiligheid
  5. Obstakels verwijderen
  6. Verander in stappen en vier je succes
  7. Niet opgeven
  8. Het borgen van verandering

Verandermanagement is essentieel voor succesvolle transformatie

Verandermanagement is een belangrijk onderwerp voor bedrijven en organisaties die zich willen aanpassen aan veranderende omstandigheden en markten. Of het nu gaat om een fusie, een overname, een reorganisatie of een verandering in de bedrijfsstrategie. 

Het is belangrijk om te begrijpen dat verandermanagement meer is dan alleen het implementeren van nieuwe systemen of processen. Het gaat ook om het managen van de menselijke aspecten van verandering, zoals weerstand, communicatie en training. Dit vereist een praktische aanpak die rekening houdt met de behoeften van alle betrokkenen.

Volg nu een training verandermanagement

Tijdens een training verandermanagement leer je de juiste leiderschapskwaliteiten in te zetten om verandering teweeg te brengen. Je leert op een positieve manier nieuwe processen te managen en mensen hierin te begeleiden. De inzichten en kennis verkregen uit onze training helpt je op een praktische manier tijdens jouw veranderproces.

Een effectieve training of masterclass

Human Insight biedt effectieve trainingen rondom verandermanagement die inzichtelijk maken welke processen je moet veranderen om doelen te behalen en je de praktische handvatten biedt om deze te veranderen en dit op de lange termijn vast te houden. 

Heb je interesse in een verandertraject op maat? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voor wie is onze training verandermanagement?

Wat kun je verwachten?

Wil je samen met Human Insight jouw verandertraject in goede banen leiden? Op basis van onze ervaringen begeleiden wij klanten door een proces met de volgende stappen:

Veranderbereidheid en strategisch reactievermogen meetbaar maken

Met de ACT-Cube kun je onder andere de veranderbereidheid en het strategisch reactievermogen van je team meten en leer je om draagvlak en commitment te creëren. Leer om op een praktische manier om te gaan met weerstand bij veranderen en motiveer je team om actief aandeel te leveren.

De ACT-Cube helpt om een heldere dialoog tot stand te brengen en identificeert potentiële zwakke plekken en processen, zodat deze veranderd kunnen worden voordat zij schade aanbrengen aan je organisatie of team.

Verandertrajecten en interactiepatronen afstemmen

Succesvol doorvoeren van een verandertraject is meer dan het schrijven en rondmailen van het nieuwe plan. Het verandertraject wordt alleen goed uitgevoerd wanneer het helder wordt gecommuniceerd, er bij iedereen draagvlak is en het veranderproces wordt bewaakt.

Met de Quality of Interaction maken wij de menselijke kant van verandering inzichtelijk. Het brengt in kaart welke gedragingen moeten worden versterkt en losgelaten om processen te verbeteren. Ook geeft het inzicht in huidige interacties of het ontbreken daarvan en hoe dit de performance beïnvloedt.

Recensies

Dit zeggen anderen over ons

Interesse of vragen?
Neem contact met ons op.

Op zoek naar ondersteuning bij verandermanagement of hulp nodig bij het ontwikkelen van een veranderstrategie gericht op de groei van je organisatie? 

Neem contact met ons op voor op trajecten op maat en praktische trainingen rondom verandermanagement. Vul ons contactformulier in of bel via: +31 (0)6 53611976.

Thema's waarbij wij ook ondersteunen

Bekijk hieronder meer complexe vraagstukken en oplossingen waarbij Human Insight individuen, teams en organisaties helpt en ondersteunt met praktische ontwikkel assessments, strategische tools, inzichten en mogelijk een ontwikkeltraject op maat.

Ontwikkel assessments voor strategische vraagstukken

Op zoek naar strategische oplossingen voor jezelf, je team of organisatie? In een snel veranderende samenleving is het belangrijk om flexibel en daadkrachtig om te gaan met veranderingen.
Wij ondersteunen onder andere bij thema's rondom zelfsturende teams, psychologische veiligheid en cognitieve diversiteit.

Strategische tools en duurzame oplossingen

Op zoek naar strategische oplossingen voor jezelf, je team of organisatie? Wij helpen je graag bij het vinden van passende oplossingen voor deze uitdagingen.
Wij gebruiken verschillende strategische tools, onder andere: de AEM-Cube, ACT-Cube en Groei-Curve.

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!