Groei van start-up naar scale-up

Coachen van start-up ondernemers en start-up consulting voor een duurzame ontwikkeling.

Het opschalen van je bedrijf is spannend, zeker als je wilt groeien van start-up naar scale-up. Zo haalt ongeveer 90% van de start-ups het niet. Dat is een hoop. Human Insight biedt onder andere praktische inzichten en handvatten om te bepalen in welke fase van groei jouw start-up of scale-up zich bevindt om je voor te bereiden op de uitdagingen die gaan komen. We combineren dit met huidige en gewenste teamkwaliteiten, om zo de team performance te optimaliseren en wendbare teams te creëren.

Zoek je coaching en advies om van start-up naar scale-up te groeien, of wil je weten wanneer het tijd is voor jouw bedrijf om op te schalen? Neem contact met ons op.

Is het tijd om jouw start-up onderneming op te schalen?

Je bedrijf opschalen, wanneer is het daar de juiste tijd voor? Groeien van start-up naar scale-up komt met een hoop uitdagingen. Omdat veel start-ups niet slagen is het belangrijk om je bewust te zijn van de uitdagingen die komen kijken bij de volgende fase van groei.

Naast je bewustwording van de uitdagingen die je kan verwachten, is het belangrijk om te weten of jouw start-up wel klaar is om op te schalen. Human Insight kan de huidige fase van groei inzichtelijk maken en zo zichtbaar maken welke volgende fase zich aandient.

Groeifase meetbaar maken

Wij hebben een tool ontwikkeld om start-ups en scale-ups inzicht te geven in de huidige fase waar hun bedrijf zich bevindt. Hierdoor wordt duidelijk wat de volgende fase is en welke uitdagingen deze met zich mee brengen. Zo maken wij efficiënt duidelijk of dit het juiste moment is voor jouw bedrijf om op te schalen. Deze tool noemen wij de Groei-Curve.

Van start-up naar scale-up? Door als bedrijf vanuit de toekomstige strategische doelstellingen en vraagstukken te redeneren helpt Human Insight scale-up organisaties om deze ambitieuze doelstellingen vast te leggen met de focus op de facilitatie van de menselijke kant van groei.

Performance verbeteren

Wij bieden inzicht in teamkwaliteiten en helpen bij het vormgeven van een duidelijk performance framework zodat jouw mensen optimaal kunnen functioneren.

Groeimindset Cultuur

Wij helpen bij het creëren van dezelfde groeitaal bij jouw mensen en bieden inzicht in de talenten die het bedrijf nodig heeft om op te schalen naar het volgende niveau.

High Performing Teams

Wij helpen teams om in te spelen op transities en verandering bij groei door individuele skillset inzichten te bieden in de ‘gaps’ binnen het team en organisatie.

Van start-up naar scale-up: Waar gaan we mee aan de slag?

Om succesvol te groeien van start-up naar scale-up zijn er verschillende zaken binnen het bedrijf waar aandacht aan gegeven moet worden.

Performance verbeteren

Performance verbeteren begint bij de top en vraagt om een nieuwe vorm van leiderschap, gericht op het werkgeluk van individuen binnen jouw start-up of scale-up. Samenwerken en verbindingen zoeken zijn cruciaal. Hoe kun je de ontwikkeling van teamleden ondersteunen en wie moet waar ingezet worden?

Mission-Driven priorities aanpak

Om de performance te verbeteren, is het essentieel om heldere analyses van het personeelsbestand te maken en talent aan resultaten te koppelen. Human Insight begeleidt teams en individuen in deze transitie met behulp van Mission-Driven Priorities. Hiermee brengen wij talent binnen jouw organisatie in kaart.

Dit bevordert rol- en taakverdeling, verbinding, successieplanning en teamontwikkeling, met persoonlijke begeleiding en coaching.

Groeimindset cultuur

n een groeiend bedrijf is een groeimindset cultuur cruciaal, waarin medewerkers worden gezien als individuen met potentie en waarde, gestimuleerd om zich voortdurend te ontwikkelen. Het vergt inzet op alle niveaus binnen de organisatie en is een continu proces.

Strategic Growth Scan

Met de Strategic Growth Scan brengen we de huidige mindset, taal, flexibiliteit en performance in kaart, evenals de omgang met verandering. Dit biedt inzicht in talenten, mogelijke tekortkomingen, cultuur en interne processen, waarmee we een gemeenschappelijke taal en mindset kunnen creëren.

Wendbare teams

Wendbaarheid van teams is essentieel voor innovatie en het omgaan met veranderingen. Duidelijke communicatie is hierbij van belang, zodat individuele talenten benut worden en kansen niet worden gemist.

Cognitieve diversiteit binnen teams

Cognitieve diversiteit binnen teams is van groot belang, waarbij ons onderzoek aantoont dat verschillende teams betere prestaties leveren. Door inzicht te krijgen in individuele talenten, krachten en uitdagingen, kunnen teams wendbaarder worden en strategische groei ondersteunen, wat jouw scale-up helpt bij de volgende groeifase.

Onze service

Om succesvol te groeien van start-up naar scale-up en je bedrijf op te schalen zonder problemen, richt onze service zich op een aantal elementen. Door middel van inzichten, tools, coaching en advies helpen wij jouw bedrijf naar de volgende fase van groei. 

Managen van groei

Managen van groei begint met het begrijpen van de impact van belangrijke stakeholders op de organisatie en hoe verschillende componenten met elkaar verbonden zijn. Dit bevordert verdere professionalisering.

Gedeelde visie

Een gedeelde visie is essentieel, gedragen door ondernemers en collega's, met een missie, resultaatgebieden en duidelijke doelen.

Mentale modellen

Begrip voor elkaars mentale modellen en hoe deze onze samenwerking en probleemoplossing beïnvloeden, is van belang.

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling betekent collega's in hun kracht zetten door begrip en het benutten van natuurlijke talenten, wat leidt tot betere samenwerking en prestatiegericht gedrag.

Persoonlijke groei

Persoonlijke groei vereist investeren in collega's, zelfreflectie, coaching en ontwikkeling om individuele professionele groei te stimuleren.

Interesse of vragen?
Neem contact met ons op.

Wil jij je bedrijf opschalen en succesvol doorgroeien? Plan dan een persoonlijke intakegesprek in met een van onze collega’s. Wij kijken samen met jou naar je wensen, waar je tegenaan loopt en uiteraard of wij een goede match zijn om je te helpen in het behalen van je ‘stip op de horizon’!

Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij zijn ook direct te bereiken via: +31 (0)6 53611976Of neem direct contact op via een van onze coaches.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!