Organisatieontwikkeling

Organisatie ontwikkeling

Human Insight helpt als adviseur bij organisatieontwikkeling en tussentijdse evaluaties

Organisatieontwikkeling is een langdurig en zorgvuldig proces van verandering en groei, het betrekt alle betrokkenen en richt zich op het herstructureren en veranderen van cultuur en gedrag.

Door middel van organisatieontwikkeling verhoog je efficiëntie en het succes, wat zorgt voor weerbaarheid en wendbaarheid, voor zowel de organisatie als je medewerkers.

Op basis van de ondernemers die wij de afgelopen jaren hebben bijgestaan in het faciliteren van groei, hebben wij een Organisatie APK ontwikkeld. Deze bestaat uit specifieke ondersteuning en meetmomenten om organisatieontwikkeling en team performance aan te laten sluiten bij het behalen van de organisatiedoelstellingen.

De top 5 uitdagingen:
Organisatieontwikkeling groeifasen

Organisaties die willen groeien krijgen te maken met verschillende uitdagingen, en deze uitdagingen verschillen per ontwikkelfase:

  1. Organisatieontwikkeling: wat is de juiste vorm die wij willen hanteren om ‘werk’ te structureren. Hoe gaan wij ons als bedrijf organiseren om de juiste fit te krijgen en efficiency te behalen?
  2. Span of control: aansturing van teams en verdeling van verantwoordelijkheden, wie doet wat.
  3. Communicatie stromen: het vertalen van de strategie naar de praktijk. Zitten wij op koers of moet er worden bijgestuurd? Het vertalen van de focusgebieden op het gebied van actie en communicatie richting teams en medewerkers. 
  4. Team Alignment: resultaatgebieden en skillset van team matchen met de groeifase uitdagingen en organisatie ontwikkelbehoefte.
  5. Individuele doorontwikkeling van mensen: van medewerker naar leidinggevende.

Om met deze uitdagingen op het gebied van groei om te kunnen gaan, heeft Human Insight een aanpak ontwikkeld op basis van de inzichten die zij de laatste dertig jaar heeft opgedaan in samenwerking met klanten.

Organisatie ontwikkeling

Wat is nodig om strategische doelen te behalen? Hoe wordt het bedrijf georganiseerd om hier te komen?​

Span of
Control

Wie doet wat? Wat is de rolverdeling binnen het team of de organisatie?​

Quality of Interaction

Hoe wordt de strategie naar de praktijk vertaald? Zitten teamleden op een lijn? Zijn alle doelen helder?

Team Alignment

Het matchen van resultaatgebieden en talenten van teams met de uitdagingen en de fase van groei.

Ontwikkeling van mensen

Aansturen op de constante ontwikkeling en groei van personeel.

Organisatie APK van Human Insight:
Wat houdt dit in?

Onze Organisatie APK biedt een jaarlijks moment waarbij wij kijken of de organisatie op koers ligt in relatie tot het behalen van haar strategie. De aanpak die wij hiervoor hanteren is uniek.

Waarom? Wij leggen een directe link tussen de talenten van jouw mensen en hoe deze het beste tot hun recht komen bij het uitvoeren van de strategie.

Hiervoor zetten wij speciaal ontwikkelde assessments rondom talent en organisatieontwikkeling in. Daarnaast bieden we begeleiding en geven praktisch inzicht op key performance gebieden van jouw organisatie.

Onze aanpak geeft op verschillende niveaus inzichten; van organisatie breed niveau, en de dialoog en performance die zich tussen de business units afspeelt, tot aan de team dynamiek en individuele bijdrage van de medewerkers. Denk hierbij aan:

Minimale tijdsinvestering en een maximale impact

De verkregen inzichten worden op verschillende lagen binnen de organisatie uitgezet en gefaciliteerd. De assessments en pulse metingen zijn zo ontworpen dat ze een minimale tijdsinvestering vragen van de deelnemers.

De impact van onze dataverzameling houden wij laag door medewerkers op een snelle en eenvoudige manier pulse metingen en assessments online in te laten vullen.

Rapportages, data en analyses worden door Human Insight aangeleverd en gepresenteerd in de daarvoor bestemde teamsessies waar de terugkoppeling direct naar de praktijk vertaald kan worden. Hier sturen wij op het maximale rendement voor de medewerkers en het bedrijf.

Wat kun je verwachten?

Het timeframe van de begeleiding bepalen we in overleg. We houden rekening met de praktische kant; jouw business moet ook gewoon kunnen ‘draaien’.

De Organisatie APK start met een analyse van de huidige situatie van jouw organisatie. Daarvoor gebruiken wij strategische tooling om een gedegen inzicht te bieden, die als scan dient en input levert, voor plekken binnen de organisatie waar geïntervenieerd kan worden.

Hierna bieden wij praktische ondersteuning om jouw organisatie en haar medewerkers verder te helpen. Dit wordt bijvoorbeeld aangeboden in de vorm van een organisatieontwikkeling training, teamsessies, workshops en individuele begeleiding.

Plan direct een meeting voor meer informatie

Plan een vrijblijvende 30 minuten durende call in om te kijken hoe wij jou kunnen ondersteunen

Plan een afspraak wanneer het jou het beste uitkomt. 

Manage groei met een training organisatieontwikkeling

Binnen de organisatie helpen wij mensen met belangrijke leidende posities om praktische handvatten te krijgen over het managen van groei. Door middel van interactieve workshops en een organisatieontwikkeling training zorgen wij dat de verkregen inzichten binnen organisaties ook daadwerkelijk worden geborgd.

Waar mogelijk koppelen wij deze aan praktische acties en vervolgstappen om verbeteringen binnen organisaties direct door te voeren. Dit zorgt voor een proces waarbinnen teams op de juiste manier aangestuurd en ingezet kunnen worden, om naar de volgende groeifase te gaan.

Bovendien bieden onze praktische handvatten en inzichten een basis om groeiuitdagingen binnen de hele organisatie in kaart te brengen en daarop proactief te reageren. Dat wil zeggen; de juiste stappen nemen om de groei van jouw organisatie in de juiste banen te leiden.

Organisatie levenscyclus op de Groei-Curve

Organisatieontwikkeling in elke fase van groei

Onze op maat gemaakte services zijn gericht op het overwinnen van bepaalde uitdagingen op het gebied van groei waar de organisatie tegenaan loopt. Dit hebben wij doorvertaald naar services voor: start-ups, scale-ups and corporate organisaties.

Onze sessies bestaan onder andere uit team sessies, team analyses en coaching, strategische assesments en het gebruik van Human insight tooling, zoals de AEM-Cube® en de Quality of Interaction meting.

Onze trajecten geven start-ups, scale-ups of grote organisaties inzicht in hun huidige groeifase en de daarbij horende uitdagingen. Resultaatgebieden en talenten van individuen, teams en organisaties worden zo in kaart gebracht om de volgende stap te kunnen zetten in het groeiproces.

Organisatieontwikkeling met de Organisatie APK
Wat kun je verwachten van een Organisatie APK (Klik om te vergroten)

Hoe gaan wij te werk?

Om de groeiambities van verschillende organisaties waar te maken hebben we gerichte diensten ontwikkeld. Hierin bieden wij maatwerkoplossingen aan, maar ook de mogelijkheid om gebruik te maken van optimaal ROI via een fixed fee per jaar constructie.

Binnen de fixed fee per jaar constructie bieden wij een breed scala aan services aan die perfect aansluiten bij de ontwikkeling van jouw organisatie. Dit kan een organisatieontwikkeling training in de breedste zin zijn om leidinggevenden verder te ontwikkelen.

Ook ondersteunt Human Insight door het faciliteren van teamsessies, strategische inzichten en assessments op basis van de AEM-Cube®, 1-op -1 coaching sessies, Quality of Interaction meting en online modules, die relevant zijn voor start-ups, scale-ups en corporate organisaties.

De onboarding

Samen met jou gaan we in gesprek, om tot de juiste oplossing te komen. Deze onboarding heeft de volgende stappen:

  1. Intakegesprek met DGA, ondernemer of managementteam; 
  2. Organisatiescan die een analyse maakt van de organisatiedynamiek en groeiuitdagingen; 
  3. Bespreken voorstel en aanpak organisatieontwikkeling en impact; 
  4. Inzet assessments, tooling, workshops en/of begeleiding;
  5. Reflectie, meetmomenten en terugkoppeling organisatie stakeholders: leidinggevenden en medewerkers.

Interesse of vragen?
Neem contact met ons op.

Is jouw organisatie toe aan een APK op het gebied van organisatieontwikkeling, team performance en groei? Of wil je een adviseur spreken om meer te weten over onze aanpak rondom duurzame organisatieontwikkeling?

Wij geven je graag meer informatie over de verschillende trajecten die wij bieden voor de ontwikkeling van start-ups, scale-ups en grote organisaties.

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel +31 (0)6 53611976.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!