Mission-Driven Priorities

Hoe implementeer je een nieuwe strategie?

Om wendbaar en weerbaar te zijn in een snel veranderende markt is het van cruciaal belang dat de strategie implementatie constant wordt aangepast en succesvol wordt uitgevoerd. Vaak blijkt dat de uitwerking van een strategisch plan en de missie van een organisatie kan vrij eenvoudig worden bereikt. De implementatie van de strategie is het lastige deel.

Human Insight ontwikkelde een praktische aanpak om de strategie sneller en beter uit te voeren. Dit door een helder implementatieplan, de juiste inzichten over de capaciteiten van jouw organisatie en begrijpelijke vervolgstappen.

Bij Human Insight noemen we dit de Mission-Driven Priorities aanpak. Wil jij het gat tussen je strategie en de uitvoering hiervan efficiënt dichten? Neem contact met ons op!

Van strategie naar uitvoering met Mission-Driven Priorities

Onze Mission-Driven Priorities (MDP-)aanpak helpt de belanghebbenden van de organisatie om de strategische uitvoering te beheren. MPD vormt zo een manier van werken voor senior leiderschap en projectteams. Er ontstaat een iteratief proces dat teams in staat stelt hun implementatieplan aan te passen aan wat succesvol is. Tevens geeft het inzicht in zaken die snel moeten worden opgelost om doelstellingen te bereiken. 

Wat kun je verwachten?

Met de MPD-aanpak leer je met een duidelijke missie op een eenvoudige, tijd- en kosten efficiente én op zeer actieve en plezierige manier het formuleren van de strategische doelstellingen. Binnen dat implementatieplan wordt ook helder vastgesteld wat en hoe ieder teamlid daar direct aan kan bijdragen. Deze aanpak maakt voor elk teamlid helder wat zijn of haar bijdragen zijn en die van collega’s. Zo wordt een voor iedereen duidelijke samenwerking in gang gezet.

Het doorlopen van zo’n MDP-proces kost de eerste keer meestal drie dagen. Bij het jaarlijks herhalen kan het traject teruggebracht worden tot één dag. Mission-Driven Priorities is kostenbesparend omdat er niet méér, maar uiteindelijk zelfs minder tijd aan tactische en strategische besluitvorming wordt besteedt dan wat er normaal al gebeurd.

Een AEM-cube profiel met de juiste strategische diversiteit is meestal een garantie dat een MDP effectief en efficient verloopt.

Strategie implementeren met Mission-Driven Priorities

Duidelijkheid

Wanneer je weet waar mensen mee bezig zijn, is je strategie sneller te implementeren.

Samenwerking

Om de missie van je organisatie te bereiken, moeten resultaatgebieden van businessunits en teams goed afgestemd worden.

Voortgang

De aanpak biedt een toegankelijke manier om op ieder moment de status van de voortgang te beoordelen.

Eén taal, één proces

Deze eenheid zorgt ervoor dat teams gemakkelijk hun strategische roadmap kunnen herhalen.

Voorkom een slechte uitvoering van een goede strategie

Heb jij al een fantastisch strategisch plan op tafel liggen? Dan wil je hier vast snel mee aan de slag. Echter is een strategie niets zonder goede uitvoering. Met de volgende tips maak je een goede start bij je stappenplan voor effectieve strategie implementatie. 

Wat doet de Mission-Driven Priorities-aanpak voor jou?

De MDP-aanpak van Human Insight wordt gebruikt door organisaties die werken met multidisciplinaire teams. Onze aanpak maakt het makkelijker voor hen om:

Unieke aanpak

De toepassing van ons framework en bijbehorende tools is bedoeld om jouw mensen te helpen beter te presteren in hun vakgebied, te beoordelen wat er in de waardeketen gebeurt en beter samen te laten werken met hun collega’s.

De MDP-aanpak kan worden gefaciliteerd door Human Insight, maar kan ook worden geleerd om interne capaciteit binnen de organisatie te creëren en een iteratief proces dat efficiënte strategie-uitvoering mogelijk maakt.

Interesse of vragen?
Neem contact met ons op.

Een goede strategie wordt pas echt goed als hij efficiënt wordt uitgevoerd, de gebruikte en benodigde capaciteiten bekend zijn en er tijdig wordt bijgestuurd. Met de Mission-Driven Priorities aanpak krijg je praktische inzichten en handvatten om elke strategie implementatie correct te laten verlopen.

Heb jij hulp nodig met je strategisch plan vertalen naar uitvoerbaar plan? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!