Diversiteit en inclusie op de werkvloer

Hoe maak je een concreet actieplan om diversiteit en inclusie op de werkvloer te verhogen?

Inclusiviteit en diversiteit is de afgelopen tijd een veel onderzocht onderwerp: want hoe werk je efficiënt aan een inclusieve werkomgeving?

Een duidelijk actieplan, training of workshop kan bij dit complexe thema ondersteuning bieden. Bij Human Insight hebben we dit thema de afgelopen 10 jaar onderzocht. Er is een scala aan positieve eigenschappen die je kunt koppelen aan het werken hiermee binnen organisaties, maar hoe creëer je een inclusieve bedrijfscultuur en wat zijn elementen waar je praktisch aan werkt om deze gewoonten in de dagelijkse praktijk te verwerken?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Een actieplan voor meer diversiteit en inclusie

Meer diversiteit en inclusie op de werkvloer begint bij het analyseren van je huidige team. Welk type mensen zijn dit? Hoe groot zijn de culturele verschillen? Hoe zit het met de cognitieve diversiteit? Vergeet zaken als leeftijd, religie en gender niet. 

Om een actieplan te maken, moet er duidelijk zijn welke mensen je op dit moment in je team hebt, waar zij het meest bijdragen aan de groei van je organisatie en of je hun talenten optimaal benut. Human Insight kan je helpen met deze inzichten. Aan de hand van de AEM-Cube bepalen we de mate van diversiteit en bieden we inzichten over welke concrete punten moeten worden aangepakt om te werken aan een inclusieve organisatie.

Langetermijnstrategie

Het moet helder zijn wat deze strategie inhoudt voor de organisatie, haar stakeholders en het management. Leg zo’n strategie vast in je diversiteitsbeleid.

Bewustwording

Het creëren van inzicht in wat inclusie betekent en welke soorten diversiteit er zijn, speelt hier een belangrijke rol in.

Uitdagingen

Inzicht krijgen in de uitdagingen waar mensen mee worden geconfronteerd en wat ze vinden van de toekomst en de gewenste omgeving waarin ze willen werken, biedt houvast voor het creëren en behouden van diversiteit en inclusie.

Hoe creëer je een inclusieve organisatie?

De Human Insight-aanpak van diversiteit en inclusie richt zich op de praktische uitrol en aanpassing van mensen. Met andere woorden, we proberen het simpel en duidelijk te houden.

Wat zijn de benodigde elementen om een inclusieve werkomgeving en een diverse beroepsbevolking te creëren? En een grotere impact hebben op de organisatie?

De toepassing van ons framework en bijbehorende tools zijn bedoeld om jouw mensen te helpen beter te presteren in hun werk, een inclusieve cultuur te creëren en hen beter samen te laten werken met hun collega’s.

Voordelen van onze aanpak

Human Insight heeft best practices en praktische richtlijnen ontwikkeld om organisaties, leiders en medewerkers te helpen om te kunnen werken met de inzichten die de diversiteit- en inclusie-aanpak te bieden heeft. Op basis van ons succes met andere organisaties en best practices, hebben we vastgesteld dat onze aanpak helpt bij:

Onderzoek naar diversiteit

Op basis van ruim 30 jaar onderzoek naar cognitieve diversiteit in een team zijn verschillende inzichten verkregen. Er is gebleken dat organisaties, met name teams, profiteren van cognitieve verschillen binnen teams bij het oplossen van complexe uitdagingen.

Een organisatie die effectief gebruik maakt van de cognitieve en culturele verschillen, verschillende talenten erkent en daarop aanstuurt zorgt voor een grote mate van wendbaarheid en weerbaarheid.

Problemen sneller oplossen door cognitieve diversiteit

Teams met een hoge mate van cognitieve diversiteit lossen problemen sneller op. Waarom dat zo is, dat ontdek je in het onderzoek op Harvard Business Review. Aan de hand van de AEM-Cube wordt de strategische diversiteit binnen teams en organisaties gemeten.

In de video hieronder leer je meer over het onderzoek van Alison Reynolds en David Lewis naar cognitieve diversiteit binnen teams. 

Interesse of vragen?
Neem contact met ons op.

Ook een diverse en inclusieve omgeving creëren voor duurzame groei van mens en organisatie? Maak efficiënt gebruik van de talenten en verschillen in je team, zo stimuleer je een creatieve en weerbare omgeving.

Wil je sparren over de kansen binnen jouw organisatie? Of wil je direct aan de slag met de AEM-Cube om de diversiteit meetbaar te maken en concrete stappen te nemen?

Neem contact met ons op! Wij zijn ook direct te bereiken via: +31 (0)6 53611976.

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!