Talentontwikkeling

De juiste mensen op de juiste plaats

De wereld om ons heen is complex en er is een beweging ontstaan waarbij organisaties en hun mensen leren hoe zij kunnen acteren op complexiteit en hoe dit te managen. Er is een latente behoefte om mensen nieuwe skill sets te leren die geënt zijn om ze handvatten te bieden om adequaat in te spelen op snelle verandering. 

De Human Insight tools zijn hier uitermate geschikt voor en worden juist op dit onderwerp gebruikt in verschillende soorten programma’s door businessuniversiteiten, maar ook in op maat gemaakte programma’s die passen bij de behoeften van een organisatie. Onze tools worden bijvoorbeeld gebruikt in het Behavioural and Cultural Governance-programma van Nyenrode Business Universiteit, Executing Strategy and Result – Strategic Executive Program aan de London Business School en Ashridge Business School, Purdue University, Stanford en de Baak Management Center.

Onze ontwikkelingsprogramma’s helpen managementteams, leiders en teams de inzichten te geven die ze nodig hebben om de groei van de organisatie te managen, de impact van complexiteit te begrijpen en hoe we een ondersteuningssysteem kunnen creëren om gedragsverandering te beïnvloeden.

human insight

Mensen ontwikkelen op verschillende niveaus

Ons unieke begrip van wat de prestaties beïnvloedt, is ook van toepassing op de manier waarop we ontwikkelingsprogramma’s maken. De ontwikkelingsprogramma’s van Human Insight zijn gericht op verschillende niveaus van de organisatie:

 • De organisatie als geheel
  • organisatiestructuur, ecosysteem en externe factoren die de prestaties beïnvloeden.
 • Leiderschap
  • De rol die leiderschap speelt en de unieke samenstelling van een directiekamer, leden van het managementteam die invloed hebben op bestuur, strategie, missie en visie.
 • Teams
  • Dynamiek binnen en tussen teams en de samenwerkingskracht van samenwerkende groepen.
 • Individuen
  • Ontwikkeling van jonge professionals, leiderschapspotentieel en opvolgingsplanning.

Onze aanpak is niet gericht op een specifiek element van soft skills training, zoals beter communiceren. Onze programma’s zijn ontworpen om katalysatoren/ambassadeurs/belanghebbenden tools, inzichten en praktische how-to’s te geven die helpen bij het versterken van de banden tussen medewerkers en de organisatie.

Strategisch en cognitieve diversiteit

Door de jaren heen hebben we onderzoek gedaan naar de prestaties van organisaties en wat ervoor zorgt dat teams of groepen mensen beter presteren dan anderen. Kortom, we ontdekten dat hoe diverser een team is, hoe beter het is in het omgaan met en beheren van complexe problemen. Gelukkig zijn we niet de enigen die dit vanuit de wetenschap bekijken. De vraag die wij krijgen van onze klanten is dan ook, maar hoe zet ik jullie bevindingen praktisch in binnen onze organisatie? Hoe trainen wij mensen en delen wij best practices ontwikkeld voor organisaties, mensen en ontwikkelingsprogramma’s om de vruchten te plukken van de afstemming van talent en strategische en cognitieve diversiteit? Hiervoor heeft Human Insight verschillende werkmethodieken, inzichten en (trainings)formats ontwikkeld die klaar liggen om ingezet te worden binnen jouw organisatie. 

Opvolgingsplanning | het ontwikkelen van het DNA van een organisatie

We hebben geleerd, door veel te werken met startups, scale-ups en corporates, dat er bepaalde groeipijnen zijn die de organisatie doormaakt. Dit geldt ook voor de ontwikkeling van de mensen binnen je organisatie. Van werving tot ontwikkeling en soms ook de keuze maken om er uit uitstappen. Welke specifieke talenten zijn nodig om succesvol te zijn binnen de grenzen van jouw organisatie? Het beantwoorden van deze vragen is een reis op zich en met de strategische assessments zijn we in staat betere beslissingen te nemen die de verdere ontwikkeling van jouw mensen nu, maar ook voor de toekomst beïnvloeden.

Meer weten over hoe we talentontwikkeling aanpakken of wat we hebben gedaan voor andere organisaties? Neem contact op.

Onze unieke benadering van talentmanagement

Onze aanpak helpt jou te begrijpen uit welke elementen jouw unieke organisatie-DNA bestaat en/of wat je kunt doen om een transformatieproces te ondersteunen.

Veel gestelde vragen van klanten

 • We willen dat onze organisatie en mensen innovatiever worden, hoe doen we dat?
 • We hebben het gevoel dat we onze mensen niet de juiste ondersteuning geven, hoe krijgen we hier inzicht in?
 • We lopen tegen dezelfde uitvoeringsproblemen aan en denken dat we het beter kunnen, maar hoe?

Neem contact op met een van onze teamleden voor meer informatie over wat we voor jou kunnen doen. 

Intake proces

 • Onze eerste stap is om een intakegesprek met belanghebbenden te plannen om de behoeften, wensen en eisen te begrijpen.
 • Vervolgens maken we een transparant DNA Canvas® zodat jij een duidelijk overzicht hebt van wat jouw organisatie en mensen drijft.
 • Dit intakeproces en gegevensverzameling vormen de input voor het ontwerpen van een actieplan en aanpak om uw organisatie te helpen de gewenste resultaten te behalen.