Leiderschapsontwikkeling

Leiderschaps-ontwikkeling

Word een effectieve leider met een training rondom leiderschapsontwikkeling

Met effectief leiderschap haal je het maximale uit jezelf en je team. Het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden heeft een positieve invloed op jezelf en op de organisatie als geheel.

Met de leiderschapstrainingen van Human Insight leer je onder andere op een effectieve manier leidinggeven, sturen naar continue verbetering en verantwoordelijkheid nemen.

Wil je ook aan de slag met jouw leiderschapsvaardigheden, nieuwe talenten ontwikkelen of teamprestaties verbeteren? Neem contact op voor meer informatie over onze leiderschapsprogramma’s.

Wat is leiderschapsontwikkeling?

Wat is leiderschaps-ontwikkeling?

Leiderschapsontwikkeling gaat om de groei die we meemaken en het laat onszelf, teams en hele organisaties beter functioneren. Het ontwikkelen van het leiderschapsprofiel dat nodig is voor jouw organisatie heeft positieve effecten op de uitvoering van de strategie, de dynamieken en de gewenste cultuur. Met het ontwikkelen van de gewenste leiderschapsstijl kun je de regie nemen over je carrière; nu en in de toekomst.

Focus op interacties en dynamieken

Volgens een onderzoek van David Lewis en Alison Reynolds in Harvard Business Review leidt investeren in leiderschapsontwikkeling tot betere prestaties van een bedrijf. Effectieve leiders zorgen namelijk voor een hoge mate van psychologische veiligheid in teams, waardoor het makkelijker wordt om met nieuwe en complexe situaties om te gaan. Daarnaast zorgen betere leiders voor meer betrokkenheid, wat weer leidt tot meer productiviteit binnen een organisatie.

Fundamentele elementen voor leiderschapsontwikkeling

De onderstaande 3 elementen zijn fundamenteel voor effectieve leiderschapsontwikkeling:

 • Persoonlijk leiderschap
  Een weerbare en duurzame leiderschapscultuur begint bij persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap ontwikkel jij door je persoonlijke vaardigheden, doelen en valkuilen te ontdekken. Als je bewust richting geeft aan je eigen carrière en leven, kun je anderen ook effectiever aansturen.
 • Leiderschap en teams
  Leidinggeven doe je nooit alleen. Wie zijn jullie als leiderschapsteam en hoe gaan jouw leiders om met de complexiteit van verschillende dynamieken binnen teams? En hoe kun je efficiënt leidinggeven aan zelfsturende teams?
 • Leiderschap & de organisatie
  Een constant veranderende wereld, waarin hybride werken steeds meer de norm wordt en teams steeds onafhankelijker worden, vraagt om flexibel leiderschap dat gedreven wordt door een duidelijke visie. Hoe neem je jouw organisatie mee in transities, innovaties en cultuurveranderingen?

Dynamieken en interacties​

Leiderschapsontwikkeling voor leiders die verantwoordelijk zijn voor het creëren van een omgeving waarin anderen goed kunnen werken.​

Psychologische veiligheid

Een veilige werkomgeving stimuleren waar anderen zich veilig voelen om zich te uiten en zijn wie ze zijn.

High performing teams

Leer werken aan en optimaliseer zelfsturing en creëer High Performing Teams door situationeel leiderschap.

Inzicht in leiderschapsstijl

Breng met de AEM-Cube jouw leiderschapsstijl in kaart en stimuleer verandering en groei.

Plan direct een meeting voor meer informatie

Plan een vrijblijvende 30 minuten durende call in om te kijken welk leiderschapsprogramma aansluit bij jouw behoeften.

Plan een afspraak wanneer het jou het beste uitkomt. 

Leiderschapsontwikkeling programma's van Human Insight

Human Insight biedt verschillende trainingen en workshops aan op het gebied van leiderschapsontwikkeling. De verschillende workshops, trainingen en cursussen die onder andere door HR-managers, L&D-directeuren, hele teams of juist individuen binnen organisaties kunnen worden gevolgd, worden op maat gemaakt. 

Zo kunnen in elke situatie de juiste leiderschapsvaardigheden worden toegepast. Bekijk hieronder ons aanbod of neem contact met ons op voor een ontwikkelingsprogramma op maat. 

Training Leiderschapsontwikkeling

Wij hebben verschillende trainingen op het gebied van leiderschapsontwikkeling die individuen, teams en organisaties helpen om weerbaar leiderschap te ontwikkelen en stimuleren. Door middel van blended learning, worden 360° feedback assessments opgesteld en worden er een persoonlijke coachingstrajecten ontwikkeld.

Elementen die worden behandeld:

 • Leiderschap & jij
 • Leiderschap & teams
 • Leiderschap & de organisatie
Trainingen

Instrumenten en tools voor leiderschapsontwikkeling

In onze trainingen en workshops op het gebied van leiderschapsontwikkeling maken wij gebruik van verschillende wetenschappelijk onderbouwde instrumenten en tools.

Een daarvan is het AEM-Cube® assessment. Dit assessment is gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek. Het brengt in kaart hoe mensen van nature omgaan met verandering en groei, waar hun persoonlijke kwaliteiten liggen en waardoor ze gemotiveerd raken.

Een ander instrument dat we inzetten is de Qi Index. Deze tool meet de kwaliteit van interactie in je team of organisatie. Tevens identificeert het welke gedragingen productief zijn en welke juist moeten worden losgelaten.

Aanbod

Bekijk hieronder het aanbod van Human Insight rondom leiderschap, het verbeteren van dynamieken en performance.

Interesse of vragen?
Neem contact met ons op.

Op zoek naar een coach of adviseur rondom leiderschapsontwikkeling, of wil je direct aan de slag met dit complexe onderwerp door middel van een training, workshops of leiderschap programma op maat?

Bespreek de concrete uitdagingen van jouw organisatie, neem contact met ons op via het contactformulier of bel +31 (0)6 53611976.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!