Bij overname, opvolging of Family Governance

Begeleiding en advies voor een gezond familiebedrijf.

Familiebedrijven hebben hun eigen DNA en communicatiestijl, wat invloed heeft op de bedrijfsstrategie. Wij bieden advies en coaching voor complexe family governance vraagstukken, zoals bedrijfsopvolging en duurzame groei, om familiebedrijven generatie op generatie te ondersteunen.

Waarmee kunnen we jouw familiebedrijf helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Begeleiding rondom Family Governance

Bij Human Insight zijn we ervaren in het coachen en begeleiden van familiebedrijven in transitie of wanneer er problemen optreden bij de overname van een familiebedrijf. Wij ondersteunen met advies en praktische inzichten bij verschillende complexe vraagstukken.

Bedrijfsopvolging en familierelaties

In een familiebedrijf heerst een andere dynamiek in vergelijking met niet-familiebedrijven. Familierelaties, zoals ouder-kind of neef-nicht, zijn naast persoonlijk ook een zakelijke relatie. Daardoor kan bedrijfsopvolging een complex traject worden.

Lees meer..

Uit onze onderzoeksresultaten blijkt dat de relatie en rollen van familieleden veel impact hebben op successieplanning en de opvolging in het familiebedrijf.

Human Insight biedt advies en coaching om inzicht te krijgen in de teamdynamieken binnen het familiebedrijf. Deze inzichten bieden consensus om strategische vraagstukken, resultaatgebieden en rollen te bespreken.

Leiderschap en Family Governance

Door de jaren heen, waarin een familiebedrijf bestaat, kent het bedrijf meerdere governance vormen en vraagstukken. Een van de belangrijkste thema’s die wij hebben geconstateerd is de mate van omgang en doorvoering van verandering en vernieuwing. De link die Human Insight hierin maakt is die van leiderschap en ondernemerschap.

Lees meer..

Hoe gaat een familiebedrijf om met het afdekken van risico’s over de generaties? Welke rol hebben de verschillende generaties op strategische besluitvorming? Human Insight faciliteert deze vraagstukken door een combinatie te maken tussen de menselijke- en proceskant die plaatsvindt. Daarbij helpen wij familiebedrijven met advies, begeleiding en concrete handvatten om sturing te geven aan het managen van verandering en governance vraagstukken.

Efficiënte bedrijfsstrategie voor duurzame groei

Binnen Human Insight hebben wij verschillende organisaties onderzocht en kunnen wij concluderen dat er onder- en bovenstromen zijn die gemanaged moeten worden. Dit betreft de ‘harde kant’ van de organisatie die proces gestuurd is en de ‘zachte kant’ die de ontwikkeling van mens en cultuur ondersteunt. Binnen Human Insight noemen wij dit ook wel de Strategic Growth Scan voor Familiebedrijven.

Lees meer..

De Strategic Growth Scan geeft inzicht in de dynamieken die zich afspelen op dit exacte moment binnen het familiebedrijf en welke onderstromen niet direct zichtbaar zijn, maar wel impact hebben op performance. Met deze scan verklein je het gat tussen de bedrijfsstrategie en het uitvoeren hiervan.

De levenscyclus van familiebedrijven

Een nieuwe bedrijfsstrategie, herpositionering of leiderschap ontwikkelen. Heel belangrijk, maar als je niet weet in welke fase jouw familiebedrijf zich bevindt, dan wordt verandering efficiënt doorvoeren lastig. Om de organisatie levenscyclus van familiebedrijven visueel inzichtelijk te maken gebruiken wij de Groei-Curve.

Lees meer..

Door de jaren heen groeit een (familie)bedrijf, maar worden er ook bepaalde groeiknelpunten gepasseerd. Organisaties die in staat zijn om succesvol te groeien, en zeker familiebedrijven, hebben een lange termijn visie en plannen vooruit. Zij hebben een duidelijk doel voor ogen: de stip aan de horizon.

Plan direct een meeting voor meer informatie

Plan een vrijblijvende 30 minuten durende call in om te kijken hoe wij jouw familiebedrijf kunnen ondersteunen bij verschillende complexe vraagstukken. Plan een afspraak wanneer het jou het beste uitkomt. 

Onze services

Hieronder staan een aantal diensten die wij familie ondernemingen bieden. Zo gaan we eerst graag het gesprek met je aan om te kijken bij welke uitdagingen we jou kunnen ondersteunen. Human Insight is specialist in advies en begeleiding voor familiebedrijven in brede zin. Wij zijn er voor verschillende family governance vraagstukken in jouw familiebedrijf. 

Executive coaching voor familiebedrijven

Persoonlijke begeleiding van geaccrediteerde senior coaches die ervaring hebben in het bijstaan van ondernemers binnen een familiebedrijf. Zij bieden ondersteuning en advies om persoonlijk te groeien of bij het verder ontwikkelen van leiderschapsaspecten.

Inzicht in de levenscyclus van het familiebedrijf voor een efficiënte groeistrategie

Verkrijg inzicht in de boven- en onderstromen die zich afspelen binnen het familiebedrijf die impact hebben op performance. Combineer strategische inzichten met het in kaart brengen van organisatiegedrag en groeipijnen. Human Insight biedt begeleiding bij familiebedrijven bij de uitvoer van de groeistrategie door inzichten uit de Strategic Growth Scan.

Inzicht in teamdynamieken en samenwerking

Verkrijg tastbare inzichten in de optimale bijdrage van individuen en familieleden. Hierin bieden wij antwoorden op vragen als; Welk type mensen zit er in een management team? Hoe verloopt de dialoog? Begrijpt een team (familieleden) elkaar? Zijn er terugkerende conflicten?

Mission Driven Priorities en Strategic Doing

Van organisatierollen naar resultaatgebieden. Een procestechniek die de brug slaat tussen strategie en operatie. Hoe houden wij de vinger aan de pols van de uitvoering van de strategie in de dagelijkse uitvoering? Mission-Driven Priorities brengt de strategische slagkracht in kaart van jouw familiebedrijf en biedt een dashboard om verandering te managen.

Op zoek naar een coach voor jouw familiebedrijf?

Human Insight helpt familiebedrijven in transitie met advies en coaching voor verschillende vraagstukken.

Ben jij in transitie? Hulp nodig bij het uitvoeren van de bedrijfsstrategie van je familiebedrijf? Of zoek je een coach voor jouw familiebedrijf die je kan ondersteunen bij de governance? 

Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij zijn ook direct te bereiken via: +31 (0)6 53611976.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!