Human Insight Associate

+31 (0)6 51819 722 

info@brodeconsulting.nl

André Brode

Klanten ervaren mij als een gepassioneerde en veelzijdige gesprekspartner die snel de kern van hun situatie doorleeft en samen met alle betrokkenen vanuit verfrissende invalshoeken nieuwe paden plaveit naar nieuwe kansen en succes. Zij geven aan te ervaren dat ik werkelijk naast hen sta en op een ‘down to earth’ manier het ongrijpbare voor hen tastbaar maak en met relativerende humor ‘lucht’ geef aan zaken die aanvankelijk als ‘ingewikkeld’ en ‘zwaar’ worden ervaren.

Ik begeleid mijn klanten op systeem-, team- en individueel niveau in het onderzoeken en ontwerpen van wat nodig is om de organisatie en de mensen veerkrachtig mee te laten groeien in de snelle, complexe en onvoorspelbare wereld, maatschappij en markt. Mensen en strategische uitkomsten aan elkaar verbinden staat centraal in mijn aanpak. Evenals ontwikkelen van autonome groei; opdat de klant zo snel als mogelijk zonder mij verder kan.

Met praktische concepten en modellen draag ik klanten ‘brillen’ aan om met nieuwe optiek de kern van de situatie te doorgronden; wat er nou écht speelt boven- en vooral onder de waterlinie en wat de situatie in essentie nodig heeft. Wat nodig is zijn vaak verrassend kleine dingen die een groot effect hebben.

Mijn gereedschapskist is gevuld met tal van methodieken zoals: AEM-Cube, Strategic Doing, Design-Thinking, Moderatie technieken, Lifo, OPQ32, RASCI, Transactionele Analyse, Ecologisch leiderschap etc. Waar het mij om gaat is dat klanten een ‘tailor-made’ oplossing krijgen waar zij zelf mee uit de voeten kunnen en voor hen zowel leuk, effectief, als duurzaam is.

Opgegroeid in een familie van ambachtslieden en geschoold als ingenieur zit creatief oplossingsgericht denken en bouwen in mijn DNA. Tevens ben ik opgeleid in bedrijfskunde, management en psychologie. Complexe uitdagingen doorgronden en handen en voeten geven; daar maak ik graag een feestje van. Waar anderen stoppen ga ik verder.

Naast het werkzame leven ben ik graag met mijn gezin en geniet ik van de kleine dingen van het leven; liefst onder het genot van een hapje en drankje. Ik vermaak mijzelf met hardlopen, yoga, wandelen, fietsen, DHZ-en, tuinieren, gitaar spelen, vakantie vieren en het verlummelen van mijn tijd. Naast professionele literatuur, lees ik vooral graag het leven.