Dat thuiswerken dat is toch wel zo heerlijk?!

Dat thuiswerken dat is toch wel zo heerlijk?!

Waarom specialisten onmisbaar zijn in een team

Dat thuiswerken dat is toch wel zo heerlijk?!

Ecologische patronen: dat thuiswerken dat is toch wel zo heerlijk?!

24 december 2020

Elke situatie, positief of negatief, wordt per persoon anders ervaren. Dit verschil kan soms volledig onbegrepen worden doordat je alleen vanuit je eigen perspectief kijkt of doordat je een bepaalde emotie hebt bij een situatie. Je in elkaar verplaatsen kan dan ook lastig zijn, zeker op afstand. Ik merk echter dat dit, juist nu, van belang is.

Iedereen zal zich het moment blijven herinneren, aan het begin van de coronacrisis, dat een lockdown en de drastische verandering van het thuiswerken een feit was. Het was even slikken, maar ach, hoe lang kan het allemaal duren? Daar weten we ondertussen allemaal het antwoord op: lang.

Voor mij ging het ongeveer als volgt. De eerste paar weken zoek je je draai, optimaliseer je je thuiswerkplek en vind je nieuwe dingen uit die voor jou wel of niet werken – zoals een wandeling tussen de middag, sportsessie voor of na werk en hoe lang je je aandacht bij een online meeting kunt houden. Na een paar weken ontstaat er een sleur en het gevoel van “dit is nieuw” verslapt. De dagen gaan op elkaar lijken en je mist het persoonlijke contact, de gezelligheid op kantoor, het babbeltje over het weer en na een tijdje zelfs de gekte in de trein (wie had dat ooit gedacht).

Dat thuiswerken dat is toch wel zo heerlijk?!

Zo heb ik deze eerste en nu ook tweede periode ervaren en met mij iedereen… dacht ik. Ik uitte mijn ervaring in het team en probeerde samen met collega’s ideeën te opperen hoe we, wellicht iets geforceerder dan normaal, met elkaar in contact kunnen blijven. Ik was verrast om te merken dat niet iedereen thuiswerken als saai en langdradig ervoer en hoe verschillend ieders perspectief was op de situatie. Het tegengeluid was dat het ook wel heerlijk is dat thuiszitten: het contact via de telefoon, gesprekken die to-the-point zijn, je supermarktje om de hoek, alles binnen handbereik, je eigen ding doen en zo kwamen er nog wat voorbeelden.

De AEM-Cube dimensies en thuiswerken

Het zette me aan het denken over deze verschillen, gezien vanuit de AEM-Cube, zeker in zo’n tijd van drastische veranderingen en hoe belangrijk het is om begrip te hebben voor verschillende perspectieven op de situatie. Ik verwacht bijvoorbeeld dat mensen die meer specialistisch en contentgericht zijn, misschien juist wel goed gedijen bij het thuiswerken. Ze kunnen zich immers focussen op concrete taken, zonder al te veel afleiding van de mensen om je heen en het gereis en geren.

Dit gaf mij, als meer generalistisch en relatiegericht, een andere kijk op de situatie. Ik besefte mij wat hetgeen is dat ik daadwerkelijk het meest mis bij het thuiswerken: de lichte chaos en dynamiek van mensen op kantoor die met elkaar aan projecten werken, het creatieve proces wanneer je met zijn allen om een whiteboard heen staat, de prikkels van het reizen en het menselijke contact.

Kortom, we ervaren het thuiswerken, en wat dat betreft alle positieve of negatieve ervaringen, allemaal anders. Het is een kwestie van perspectief en waar jij je comfortabel bij voelt. Als we dit voor ogen blijven houden binnen teams, vriendengroepen, organisaties – kunnen we er dan gezamenlijk voor zorgen dat iedereen aangehaakt blijft op zijn eigen manier?

Zeldi Storni
zstorni@human-insight.com
in samenwerking met Marjan Pantjes