Train-de-Trainer opleiding

Word professioneel trainer; ontwikkel skills, benut talent, waarborg veiligheid en creëer ontwikkelruimte voor je team.

Organisatievraagstukken en gedragsverandering bewerkstelligen zijn vraagstukken waar organisaties vaak tegenaan lopen. Over de jaren heeft Human Insight een specialisme ontwikkeld om Train-de-Trainer programma’s op te zetten voor klanten die graag interne capaciteit willen ontwikkelen.

Tijdens onze Train-de-Trainer leer je alles over jouw eigen leiderschapsstijl en optimaliseer je jouw didactische vaardigheden. Hoe sta jij voor een groep en hoe kom je over? Hoe begeleid jij mensen en hoe kun je jouw leiderschaps skills optimaliseren?

Maak kennis met de Train-de-Trainer opleiding van Human Insight.

Waarom gebruik maken van een Train-de-trainer programma?

Organisaties zijn onderhevig aan koersveranderingen, meerjaren strategie die de koers bepalen van waar het bedrijf naar toe wil. Hierdoor is er vaak een ondersteuningvraagstuk om de mensen die het moeten doen (de medewerkers) adequaat te voorzien van de juiste begeleiding.

Om dit in goede banen te begeleiden kan er gekozen worden voor een train-de-trainer programma. Deze voorziet medewerkers van inzichten over didactische vaardigheden. Daarnaast praktische invulling te geven aan programmaontwerp en hoe om te gaan met het gedragsmatige aspect van mensen meenemen in een verandertraject.

Train-de-Trainer programma, hoe werkt zoiets?

Een Train-de-Trainer programma is opgebouwd uit een aantal bouwstenen. In het kort zijn deze:

Icon-chart-19

Ontwikkeling van veranderteam; inzicht in natuurlijke bijdrage en teamsamenstelling om de juiste capaciteiten in te zetten voor de juiste resultaatgebieden;

Wetenschappelijk onderbouwd  en meetbaar resultaat

Ontwikkel trainersvaardigheden en ontwikkel je verder als professioneel trainer;

Icon-team

Hoe stimuleer je en hoe ga je om met gedragsverandering en groepsprocessen;

Icon-idea-1

Hoe ontwerp je een effectief en succesvol trainingsprogramma voor je eigen organisatie;

Icon-chart-14

Leren aansturen op continue verbetering en monitoring.

Wat kan je verwachten van een dergelijke trainersopleiding?

Gedurende de 5-daagse Train-de-Trainer opleiding komen er verschillende programmaonderdelen aan bod: 

De hierboven genoemde thema’s beschrijven het programma op hoofdlijnen. Voor elke programmadag nemen wij de tijd om een verdiepingsslag te maken waarbij jij de nodige praktische handvatten ontvangt die je ondersteunen om succesvolle programma’s te bouwen en intern te geven. 

De voordelen van een Train-de-Trainer programma

Door een Train-de-Trainer programma in te zetten kan de organisatie eigen ambassadeurs inzetten om bepaalde gedragsverandering te ondersteunen die de organisatie wenst te zien. Onze ervaring is dat mensen van de eigen organisaties bijzonder goede inhoudelijke trainingen kunnen ontwikkelen om lange termijn waardecreatie te faciliteren voor de organisatie. Daarnaast geven onze klanten aan, die een dergelijke programma hebben gevolgd, dat een Train-de-Trainer programma de volgende voordelen biedt:

Icon-chart-2

Helder gedeeld toekomstbeeld en teamdoel formuleren;

Icon-taken

Taken en rollen in beeld van de trainer;

Icon-bond

Veiligheid waarborgen tijdens de trainingen;

Icon-650

Teamontwikkelruimte creëren;

Icon-divers-team

Diversiteit benutten van het team om programma verbeteringsinitiatieven te ontplooien.

Algemene informatie over de training

Professioneel training geven is een kunst. Na deze training weet jij hoe je trainingsprogramma's ontwikkeld voor persoons- en groepsgerichte trainingen en heb je jouw didactische vaardigheden op orde.

Voordat wij het traject starten gaan we in gesprek. We kijken wat nodig is om jou en/of je organisatie of team optimaal te begeleiden tijdens onze Train-de-Trainer opleiding. Zo zorgen wij voor professionele trainersopleidingen op maat. Neem contact met ons op voor een passende training.

Kosten en algemene informatie

Duur training: 5 trainingsdagen

Start training: De trainingsdagen worden naar overleg ingepland.

Investering: vanaf € 2750,- ex. btw * (Wij hanteren een vanaf prijs voor groepen vanaf 8 personen)


* De kosten voor een Train-de-Trainer opleiding zijn ex. btw en exclusief locatie en reiskosten.

Interesse in een Train-de-Trainer-training?

Human Insight biedt op maat gemaakte trainingen voor trainers. Ga vandaag nog aan de slag met didactische vaardigheden en leer hoe je omgaat met gedragsverandering en positieve gedragsverandering stimuleert.

Na onze trainersopleiding ben jij professioneel trainer en zet je moeiteloos je eigen trainingsprogramma’s uit.

Neem contact met ons op via het contactformulier. 
Wij zijn ook direct te bereiken via: +31 (0)6 53611976.

Contactformulier

Thema's waarbij wij ook ondersteunen

De onderstaande thema’s zijn complexe vraagstukken waarbij Human Insight individuen, teams en organisaties helpt en ondersteunt met praktische ontwikkel assessments, strategische tools, inzichten en mogelijk een ontwikkeltraject op maat.

Strategische diversiteit

Strategische diversiteit binnen organisaties zorgt ervoor dat teamleden onder andere creatiever worden, elkaar uitdagen én aanvullen. Kortom: Diversiteit in een team zorgt uiteindelijk voor het efficiënter kunnen uitvoeren van de strategie.

Zelfsturende teams

Human Insight heeft best practices en praktische handvatten ontwikkeld voor organisaties, leiders en medewerkers. Deze helpen hen om te kunnen werken met de inzichten die de zelfsturende teams benadering te bieden heeft.

Diversiteit en Inclusie

Op basis van ruim 10 jaar onderzoek naar het onderwerp Diversiteit en Inclusie, heeft Human Insight best practices en praktische handvatten ontwikkeld om organisaties, leiders en medewerkers te helpen met inzichten rondom diversiteit- en inclusie.

Psychologische Veiligheid

Human Insight heeft best practices en praktische handvatten ontwikkeld voor organisaties, leiders en medewerkers om de psychologische veiligheid op de werkvloer te verbeteren aan de hand van de Qi Index.

Mission Driven Priorities

Een strategie uitwerken op papier kan eenvoudig worden bereikt. Het succesvol uitvoeren van de strategie is lastiger. De Mission Driven Priorities aanpak helpt organisaties de strategie sneller uit te voeren. Met de MDP-aanpak kunnen belanghebbenden van de organisatie de strategische uitvoering beheren.

Zelfevaluaties bestuur, teams en individuen

Human Insight biedt verschillende zelfevaluaties voor bestuur, RvT en RvC, maar ook voor teams en individuen. Wij bieden een wetenschappelijk gevalideerd assessment om de kwaliteiten van mensen in beeld te brengen.

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!