Strategic Growth Scan

Een strategische groeiscan voor een efficiënte groeistrategie

Binnen organisaties, teams of business units komen verschillende uitdagingen voor met impact op de groeistrategie en de uitvoering hiervan. Ingesleten ‘bottlenecks’ of tijdrovende routines, maar ook personeel kan niet op de juiste plek of fase van groei binnen de organisatie zitten. De Strategic Growth Scan geeft je strategisch advies en unieke inzichten in jouw organisatie. Hierdoor kan, met de juiste oplossingen en handvatten, het groeiproces in goede banen geleid worden.

Ben jij op zoek naar de ‘gaps’ binnen jouw organisatie? Wil jij de juiste tools en oplossingen om het gat tussen strategie en uitvoering succesvol te verkleinen? Neem contact op!

Een groeistrategie in de juiste banen leiden

In de huidige markt, die snel veranderd, komen en gaan trends met een sneltempo. Concurrenten schieten uit de grond als paddenstoelen, maar gaan soms ook ten onder terwijl zij succesvol leken. Zij hebben te laat geanticipeerd en daardoor een nieuwe Groei-Curve gemist. Hoe zorg je dan dat je de groeistrategie van jouw bedrijf succesvol uitvoert?

Met de Strategic Growth Scan zorg je voor een wendbaar en weerbare organisatie. De scan geeft inzichten die helpen jouw organisatie bestand te maken tegen marktschommelingen. Maar ook beter laten inspelen en meeveren met trends of voorop lopen qua innovatie horen daarbij. Er wordt op een unieke manier gekeken hoe de ‘gap’ tussen strategie en de uitvoering hiervan zo efficiënt mogelijk verkleint kan worden.

Nieuwe inzichten

Krijg inzicht in wat er zich afspeelt binnen jouw organisatie. Krijg duidelijke handvatten waar er binnen de organisatie blinde vlekken zijn die performance beïnvloeden.

Helder plan

De uitkomsten uit de strategische groeiscan bieden consensus voor het management team. Waar staan wij op dit moment? En waar willen wij naar toe als organisatie?

Verbeter performance

De inzichten uit de Strategic Growth Scan bieden de mogelijkheid tot het creëren van een roadmap die de performance zullen verbeteren.

Het proces: Van scan tot strategisch advies

Binnen de Strategic Growth Scan kijken we naar jouw organisatie als ecoysteem. Hoe werkt jouw strategie, hoe werkt de uitvoering hiervan en hoe zien de onderlinge verbanden daartussen uit? Door middel van een 7-stappentraject krijgen we stapsgewijs meer inzicht in jouw organisatie en de eventuele uitdagingen die de volgende stap in professionalisering in de weg staan. Door middel van strategisch advies en de juiste tools op het juiste moment kan de uitvoering van de strategie worden versterkt en geoptimaliseerd.

Hoe ziet het traject eruit?

Wij nemen jouw medewerkers, team(s) en/of gehele organisatie mee in een 7-stappentraject, ook wel de Strategic Growth Scan (Strategische Groeiscan) genoemd. Tijdens dit traject worden alle facetten van de organisatie belicht. Hierdoor ontstaan de juiste oplossingen en handvatten, die gebruikt kunnen worden om de groeistrategie in goede banen te leiden. Ook kunnen de te ondernemen vervolgacties hier moeiteloos op aangesloten worden.

Dit groeiproces start al bij stap 1 en het is ook mogelijk om een op maat gemaakt traject te starten waarin één of enkele stappen uit dit traject toegepast worden. Het doorlopen van dit traject met je team of organisatie kost ongeveer 4 uur tijdsinvestering afhankelijk van de groepsgrootte en de dialogen die plaats zullen vinden. Eventuele vervolgtrajecten gaan altijd in overleg en worden specifiek ingevuld naar jouw wensen.

Stap 1

Groeifase identificeren

Het in kaart brengen van de organisatie kenmerken aan de hand van ons Groei-Curve model.

Stap 2

Externe
disrupties

Welke externe macro-omgevingsfactoren hebben impact op onze business?

Stap 3

Interne spanningen

Welke interne elementen hebben impact op de performance van het bedrijf.

Stap 4

Organisatie impact

Als er sprake zijn van interne onenigheden, waar komen die met name tot uiting binnen de organisatie?

Stap 5

Menselijke
systemen

Welke manieren van werken zijn er binnen het bedrijf georganiseerd en waarom? Hoe dragen zij bij aan de groeistrategie?

Stap 6

Gewoonten en gedragingen

Welke gewoonten, routines en gedragingen zien wij zich afspelen binnen het bedrijf?

Stap 7

Individuele karakteristieken

Over welke talenten beschikt het bedrijf en zijn die juist gekoppeld aan performance gebieden van de organisatie.

Interesse of vragen?
Neem contact met ons op.

Met onze scan en strategisch advies krijg je de juiste inzichten in jouw organisatie, om het groeiproces in efficiënte banen kan leiden. Zo zorgen we dat de groeistrategie van elk bedrijf succesvol uitgevoerd kan worden.

Ook weten wat de Strategic Growth Scan kan betekenen voor jouw organisatie? Verklein het gat tussen het maken van je strategie en de uitvoering ervan. 

Plan een gesprek in om de uitdagingen in je organisatie te bespreken en te horen waar Human Insight mee kan helpen.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!