RPA-Cube®

Talent afstemmen op resultaatgebieden en organisatiestrategie

Strategische performance verbeteren, werkgeluk verhogen en veerkracht creëren voor de toekomst. Zaken die niet mogelijk zijn zonder kennis over wie waar in de organisatie het best op zijn of haar plek is. Heb jij de mensen op de juiste plek om strategische doelstellingen te behalen?

De RPA-Cube biedt waardevolle inzichten door het in kaart brengen van de resultaatgebieden van een functie of een team. Deze inzichten worden in context geplaatst met de organisatie. Krijg inzicht in vraagstukken rondom performance, strategie-executie, werving en selectie, talentontwikkeling en werklastverdeling.

De RPA-Cube in het kort

RPA-Cube staat voor Result Positioning Area assessment. Het is een strategisch assessment dat helpt bij het afstemmen van talent op resultaatgebieden en organisatiestrategie. Door resultaatgebieden van bepaalde functies visueel te maken, wordt inzichtelijk gemaakt hoe belanghebbenden de functie zien. Maar ook zaken als hoe deze functie bijdraagt aan het uitvoeren van strategische doelstellingen komen naar voren.

Voor HR en management geeft het waardevolle inzichten in strategische personeelsplanning, mogelijke oorzaken van burn-outs, effectievere doorstroom van medewerkers en efficiëntere werving- en selectieprocedures.

De RPA-Cube draagt op unieke wijze bij aan verwachtingsmanagement en het creëren van consensus en ondersteuning in waardeketens op alle niveaus in de organisatie.

Variant op de AEM-Cube

Als variant op de AEM-Cube® is het gestoeld op dezelfde wetenschappelijke basis en is daarom perfect samen met de AEM-Cube in te zetten. De RPA-Cube laat zien welke resultaatgebieden van een functie worden verwacht en de AEM-Cube laat zien wie van nature bijdraagt aan die resultaatgebieden.

ACT-Cube

De RPA-Cube in de praktijk

De RPA-Cube helpt om de verschillende resultaatgebieden te analyseren die nodig zijn om een rol succesvol uit te voeren en de algehele prestaties te verbeteren. Dit strategische assessment geeft inzicht in:

Individuele talentontwikkeling en welke talenten en vaardigheden er nodig zijn om optimaal resultaten te leveren in een bepaalde functie;

Hoe je de beste kandidaat voor een functie vindt op de meest effectieve en efficiënte manier;

De mate waarin de resultaten zoals beschreven in de functietitel passen bij de behoeften van de organisatie;

Hoe consensus te creëren over wat er nodig is om goed te presteren in bepaalde delen van het bedrijf;​

Hoe talent te matchen met functiebeschrijvingen tijdens wervings- en onboardingsprocessen en deze processen aan te laten blijven sluiten bij veranderingen in een organisatie.

Past de RPA-Cube bij jouw complexe vraagstuk?

De RPA-Cube is voor verschillende vraagstukken en verschillende niveaus in te zetten. Het geeft praktische inzichten voor individueel niveau, maar ook op team niveau.

De RPA-Cube
voor individuen

Resultaatgebieden verbinden met talenten
  • Een driedimensionaal instrument om de beoogde resultaatgebieden van individuele beroepsfuncties in kaart te brengen;
  • Inzetbaar bij het onboarden van nieuw talent of het matchen van een functie met een sollicitant;
  • De RPA-Cube is optimaal in te zetten voor intern gebruik binnen organisaties, bijvoorbeeld door de HR-afdeling of door consultants die organisaties helpen bij individuele ontwikkelingstrajecten.

De RPA-Cube
voor teams

Teamresultaatgebieden afstemmen op individuele resultaatgebieden
  • Een driedimensionaal instrument om de beoogde resultaatgebieden van businessunits of projectteams in kaart te brengen;
  • De RPA-Cube wordt onder andere gebruikt bij het bepalen van welk team of welke businessunit een strategische doel krijgt toegewezen;
  • Het RPA-Cube assessment draagt intern binnen organisaties bij door de HR-afdeling of consultants te ondersteunen bij recruitment- en ontwikkelingstrajecten.

Wat kan de RPA-Cube voor jou doen?

Onze partners gebruiken de RPA-Cube om blinde vlekken binnen hun organisatie te beoordelen. Zij zetten het in om hun onderbuikgevoel over effectieve prestatieparameters te kwantificeren.

Met ons assessment analyseren zij wat er nodig is voor een bepaalde rol of in een team. Er wordt begrip gecreëerd van het verband tussen de natuurlijke bijdragen van individuen en hun verantwoordelijkheden. Zo kan hen de juiste ondersteuning geboden worden.

Met de RPA-Cube kan de daadwerkelijke bijdrage van een resultaatgebied in zijn strategische context gevisualiseerd worden en meerdere resultaatgebieden in één overzicht geclusterd. Deze datavisualisaties vereenvoudigen een verdere discussie over prestaties en strategie.

Plan direct een meeting voor meer informatie

Plan een vrijblijvende 30 minuten durende call in om te kijken of de RPA-Cube bij jouw behoeften past. Plan een afspraak wanneer het jou het beste uitkomt. 

Meer over onze RPA-Cube

In onderstaande video wordt kort uitgelegd wat de RPA-Cube is en waar deze tool voor ingezet kan worden.

Video afspelen over Richard Robertson

Meer weten over onze RPA-Cube?

Wil jij weten wat Human Insight voor jou, je team of organisatie kan betekenen?

Human Insight brengt samen met jou de strategische prioriteiten en uitdagingen in kaart om vervolgens te bouwen aan een succesvolle uitvoering. Iedere organisatie is uniek, daarom gaan wij graag het gesprek aan om te kijken hoe en waar wij kunnen helpen en ondersteunen bij de strategische groei van jouw organisatie.

Neem contact met ons op via het contactformulier. 
Wij zijn ook direct te bereiken via: +31 (0)6 53611976.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!