ACT-Cube®

Zet de kracht van jouw organisatiecultuur in voor gezonde duurzame groei en performance
Strategisch reactievermogen en veranderingsbereidheid zijn twee onmisbare concepten binnen de markt van vandaag. Deze pijlers dragen bij aan duurzame groei en het behalen van strategische doelen. Onze ACT-Cube is een assessment tool die jouw organisatiecultuur in kaart brengt, samen met strategisch reactievermogen en veranderingsbereidheid.

De ACT-Cube in het kort

De ACT-Cube wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de samenwerkingskracht tussen verschillende teams en business units. Ook maakt het groeipijnen binnen de organisatie inzichtelijk. Op basis van drie dimensies worden veranderingsbereidheid en strategisch reactievermogen geoperationaliseerd. Beide essentieel voor het bereiken van strategische doelstellingen.

Veranderingsbereidheid is het resultaat van een dynamisch patroon van verschillende positieve interacties. Deze interacties worden gemeten door de dimensie Consistentie. Strategisch reactievermogen wordt weerspiegeld in de andere dimensies: Attachment en Tijd. In hoeverre hechten wij ons aan inhoudelijke of relatieontwikkeling en in hoeverre ligt de focus op het verleden of de toekomst?

ACT-Cube

De ACT-Cube in de praktijk

De ACT-Cube helpt een dialoog tot stand te brengen over de strategische bijdragen van bedrijfsonderdelen en de uitvoeringsconsistentie van hun belangrijkste prestatie-indicatoren. Het in kaart brengen van de strategische bijdragen van samenwerkende business units levert nuttige inzichten op in de status van de waardeketen van jouw organisatie. De ACT-Cube geeft inzicht in:

De kracht van de organisatiecultuur en de strategische groei-uitdagingen vanuit het perspectief van de organisatorische waardeketen;

De strategische diversiteit om consensus te creëren over wat nodig is om de strategische doelstellingen te bereiken;​

De suboptimale teamprestaties en hoe deze te verbeteren om een effectieve teamdynamiek en groei te bevorderen;​

Hoe strategie te verbinden met een duidelijk kader waarmee iedereen binnen de organisatie kan werken;​

Identificeren van potentiële zwakke plekken in de organisatiecultuur en deze aanpakken voordat ze de organisatie beschadigen en/of ontsporen.​

Past de ACT-Cube bij jouw complexe vraagstuk?

De ACT-Cube is voor verschillende vraagstukken en verschillende niveaus in te zetten. Het geeft praktische inzichten voor businessunits, maar ook voor hele organisaties. 

De ACT-Cube
voor businessunits

Inzicht in samenwerkingspatronen voor prestaties
  • Strategische kenmerken in kaart brengen om te voorspellen of doelstellingen behaald kunnen worden;
  • Vergelijkt verwachte bijdrage met werkelijke bijdrage om uitdagingen te anticiperen;
  • Geeft inzicht in de communicatie- en samenwerkingspatronen binnen en tussen businessunits voor een gezonde werkomgeving.

De ACT-Cube
voor organisaties

Behalen van strategische doelstellingen
  • Geeft inzicht in de kracht van de organisatiecultuur en helpt te voorspellen wat de dynamiek en mogelijke belemmerende factoren zijn voor gezonde en duurzame groei;
  • Visualiseert de strategische diversiteit in de organisatie vanuit de organisatiecultuur;
  • Verbindt organisatiecultuur en -performance met de strategie en visie van de organisatie.

Wat kan de ACT-Cube voor jou doen?

De ACT-Cube maakt inzichtelijk hoe de samenwerking tussen teams gefaciliteerd en geoptimaliseerd kan worden om heldere strategische gesprekken mogelijk te maken.
Deze strategische tool creëert bewustzijn over hoe business units, teams of afdelingen momenteel samenwerken en hoe dit kan worden verbeterd. De ACT-Cube kijkt naar de verschillende gedragingen en hoe deze kunnen bijdragen aan de algemene prestaties en strategie van de organisatie.

Plan direct een meeting voor meer informatie

Plan een vrijblijvende 30 minuten durende call in om te kijken of de ACT-Cube bij jouw behoeften past. Plan een afspraak wanneer het jou het beste uitkomt. 

Meer over onze ACT-Cube

In onderstaande video wordt kort uitgelegd wat de ACT-Cube is en waar deze tool voor ingezet kan worden.

Play Video about Richard Robertson

Onderzoek

"De ACT-Cube is ideaal om de probleemgebieden uit elk zeer complex systeem naar boven te halen en maakt de problemen gemakkelijk toegankelijk. Het biedt organisaties een snelle manier om te diagnosticeren waar problemen tussen groepen zich bevinden en hoe deze vrijwel onmiddellijk kunnen worden opgelost."

- Prof. Peter Robertson, M.D. & Prof. dr. Wouter Schoonman

Meer weten over onze ACT-Cube?

Wil jij weten wat Human Insight voor jou, je team of organisatie kan betekenen?

Human Insight brengt samen met jou de strategische prioriteiten en uitdagingen in kaart om vervolgens te bouwen aan een succesvolle uitvoering. Iedere organisatie is uniek, daarom gaan wij graag het gesprek aan om te kijken hoe en waar wij kunnen helpen en ondersteunen bij de strategische groei van jouw organisatie.

Neem contact met ons op via het contactformulier. 
Wij zijn ook direct te bereiken via: +31 (0)6 53611976.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!