Human Insight Associate

+31 (0)6 54242043

alberthietink@topexecutivecare.nl

Albert Hietink

“Als je stopt met leven naar verwachtingen, schep je voorwaarden om ze te overtreffen.”

In mijn loopbaan heb ik op een bepaald moment mijn persoonlijke ontwikkeling leidend gemaakt. Ik was manager, ondernemer en CEO. Actief in horeca, media, communicatie en zorg. Ik heb rollen gehad als bedenker, pionier en ontwikkelaar, waarin ik heb ontdekt dat het leiderschap er bij mij van nature in zit. Nu ben ik gedreven om me verder te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, maar dan in die van anderen. Als coach, gids, mentor of inhoudelijk klankbord.

Vanuit mijn gevarieerde achtergrond heb ik het vermogen ontwikkeld om contact te maken met de context van mensen die ik begeleid. Ik gaf jarenlang leiding aan specialistische professionals in ICT en leidde een private equity owned zorgonderneming, wat de nodige complexiteit kende. Vanuit die hoedanigheid ben ik met veel verschillende professionals in aanraking gekomen, waardoor ik de belevingswereld van bijvoorbeeld advocaten, beleidsmakers, accountants, techneuten en zorgprofessionals goed ken.

Ik ben opgegroeid in een expat-gezin, waardoor ik me zonder erbij na te denken verplaats in mensen met een andere culturele achtergrond. Expats, maar ook organisaties met veel diversiteit. Ik begrijp de werking van verschillen en overeenkomsten op zakelijk en persoonlijk niveau, tussen individuen en in teams.

In mijn coaching koppel ik brede kennis van methodieken aan intuïtie. Modellen scheppen een bruikbaar kader voor de coaching, maar een onverwachte rake vraag legt soms meer bloot dan een wetenschappelijk sjabloon. Daarvoor is analytische scherpte nodig, gekoppeld aan inlevingsvermogen dat voortkomt uit persoonlijke ervaring.